29 iunie 2011

Caut om care sa se indragosteasca de un ciine alb

Altfel nu stiu cum sa zic. Ca nu pot sa zic ca ii caut stapin. Ce sa faca el cu un stapin? El a crescut pe strada, e un spirit liber, nu stie ce e aia. Dar eu stiu asa: ca stie sa iubeasca, ca e bun, ca nu musca, ca nu te lasa sa ii faci bine cu forta si se ascunde sub masini, dar fara sa te muste sau sa se supere pe tine, ca se bucura ca te vede chiar daca il doare probabil tot corpul si ameteste de foame, ca apuca delicat cu botul chiar si cel mai matahalos os si maninca frumos si linistit, oricit de flamind ar fi, ca stie sa aleaga pastilele roz si pe cele gri din bucatelele de carne, ca se uita la tine cu niste ochi, of, de parca te cunoaste de cind lumea si de parca el e aici de cind lumea.
Si acum facts: il cheama Lucky Luke, are demodecie, oameni buni l-au ajutat sa primeasca tratament, este acum intr-un adapost, unde este ingrijit minunat, iar eu ma gindesc ce se va intimpla cu el dupa ce se termina tratamentul. Ideal ar fi sa locuiasca intr-o curte, la o casa, cu cineva care sa il iubeasca. Acesti cineva care deja il iubesc, adica noi, nu si-l pot imagina locuind cu chirie intr-un apartament. Si nici in fata blocului nu e in siguranta, ca pot veni oricind hingherii sa il ia sau poate sa ii revina boala.
Deci trebuie sa il iubesti mult ca sa il iei cu tine. Cred ca poate invata sa fie si ciine de paza, daca e musai. Dar cel mai bine v-am zis ce stie: sa iubeasca. Deci? Vine cineva la adapost cu noi sa vada daca se indragosteste de Lucky Luke? 

3 comentarii:

Luka D spunea...

Ai gasit? :)

alexandra spunea...

pai nici nu mai caut, cumva. ciinele nostru frumos s-a intors la scara blocului si am descoperit ca el are aici o familie. haita din care face parte este chiar familia lui: mama, tata si fratii. plus unul aciuat de aiurea. si el a fost atit de fericit cind s-a intors. bucata asta de cartier e acasa lui. in plus, sint oameni aici care au grija de ei, ii hranesc. si ii iubesc. altii decit noi. asa ca am decis ca pentru o vreme sa il las in pace. nu ca s-ar fi facut coada la usa lui sa fie adoptat :). dar cred ca ii este bine aici unde este, cel putin deocamdata. si ma bucur ca ai intrebat :)

Luka D spunea...

Am si eu un specimen asemanator aici, numai ca a fost adoptat de o buna prietena. Eu sunt cu pisicile :)